REFLECTIVE PERSPEX
CHANDELIER
Bright colours and unexpected materials give
this dramatic ceiling feature a playful edge.
The Brief
Set over six floors within a listed 1830s converted church, the new apartment complex at St Peters Court contains a unique entrance hallway with ornate stained glass windows and beautiful vaulted ceilings.

We were commissioned to create a one-of-a-kind lighting feature that would hang dramatically above this entrance, just inside the arched stone doorway.
Specs
  • Polycarbonate and tensile wire
  • LED, GU10 spotlights
Sketch Rectangular Perspex Chandelier Section Nulty Bespoke
Sketch Reflective Perspex Chandelier Installation Church Nulty Bespoke
The Design

The unique, imposing chandelier we designed comprises coloured perspex rectangles suspended on wires over the entranceway. The colour palette consists of variations of red, orange and yellow – to reflect the tones of the building’s stained glass windows.

Dichroic film was added to some of the perspex to create a playful kaleidoscopic impression that works both in daylight and at night, and “live edges” were also cut into the material for a similar effect.

To achieve as much reflection and sparkle as possible, we added multiple small spotlights (rather than a few large ones) to the fixture.